NEXUS European Summit Rotterdam 2018: 'improving by doing'

01-05-18

De NEXUS European Summit vond vorige week voor de eerste keer plaats in Rotterdam. NEXUS is een wereldwijde organisatie van sociaal ondernemers, jonge investeerders en filantropen, die willen bijdragen aan een rechtvaardigere, socialere en duurzamere wereld. Het is de eerste keer dat een NEXUS European Summit werd gehost door een stad en niet door een regeringsleider van een land. De eerste editie is succesvol ontvangen door de organisatie. Zo succesvol dat het congres in 2019 wederom in Rotterdam plaatsvindt.

Rotterdam is sinds 2015 bezig om de investeringen in sociaal ondernemerschap, ook wel Impact Investing genoemd, in de stad naar een hoger plan te tillen. De gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners en enkele private partijen werken hierin nauw samen. Op dit moment wordt door een bij Rotterdam Partners aangestelde kwartiermaker hard gewerkt om in het najaar het Rotterdam Impact Initiative te kunnen lanceren.

NEXUS 2019 in Rotterdam

De belangstelling van NEXUS voor Rotterdam is een steun in de rug voor deze ambitie en gaat in de komende tijd daadwerkelijk bijdragen aan het realiseren hiervan. NEXUS heeft nu al toegezegd in 2019 terug te keren naar Rotterdam.

De onderstaande video werd gemaakt om de NEXUS delegates een impressie te geven van de Rotterdamse mentaliteit en van de vele initiatieven rond sociaal ondernemerschap in Rotterdam.

NEXUS European Summit Rotterdam 2018: 'improving by doing'

Mijn favoriete venues (0)