Rotterdam. Maritime Capital of Europe samenwerking verlengd tijdens Europort

09-11-23

Op woensdag 8 november vierde de Rotterdam. Maritime Capital of Europe samenwerking haar jubileum tijdens de maritieme beurs Europort in Rotterdam, Ahoy. Tijdens deze viering is aangekondigd dat de samenwerking met twee jaar zal worden voortgezet.

Persbericht Rotterdam Maritime Capital of Europe, 9 november 2023 – Vijf jaar geleden hebben Rotterdam Partners, de Gemeente Rotterdam, Smart Delta Drechtsteden, het Havenbedrijf Rotterdam en Deal! Drechtsteden en de Provincie Zuid-Holland de handen ineengeslagen om samen te bouwen aan een krachtige positionering van de regio, met de boodschap: ‘Rotterdam. Maritime Capital of Europe’.

Er is aanzienlijk geïnvesteerd in onlinecampagnes, handelsmissies en promotie op internationale beurzen. Waaronder de missies naar SMM Hamburg, Norshipping, Singapore en London International Shipping Week. Daarbij is nauw samengewerkt met het regionale bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en brancheverenigingen zoals Rotterdam Maritime Business Services Community, Netherlands Maritime Technology en PortXL. Ook in de komende jaren zullen de inspanningen op het gebied van marketing en promotie worden voortgezet. De samenwerking zal tot in ieder geval 2026 worden gecontinueerd.

Het doel voor de komende jaren is het aantrekken van nieuwe maritieme bedrijven die het bestaande ecosysteem versterken en de regio zichtbaar maken als aantrekkelijke bestemming voor investeringen en handel. Daarnaast willen de partners de internationale positie van bedrijven in het maritieme cluster verder helpen.

Wethouder van de Gemeente Dordrecht, Maarten Burggraaf: “De maritieme sector is volop in beweging. Door de krachten te bundelen en gezamenlijk internationaal te profileren, kunnen we onze positie als voorlopers binnen de maritieme sector behouden en versterken. “

Petra de Groene, Directeur Economie en Duurzaam van de Gemeente Rotterdam: “Rotterdam huisvest een van ’s werelds meest competitieve en innovatieve maritieme clusters. Door meer samen te werken in onze internationale promotie en acquisitie kunnen we deze sterke positie behouden en bereiken we onze duurzaamheidsdoelen.”

Jorn Douwstra, Manager International Trade & Investment bij Rotterdam Partners: “De regio heeft een grote aantrekkingskracht op het internationale maritieme bedrijfsleven. Door samen te werken weten we onszelf veel beter op de kaart te zetten bij bedrijven die het maritieme ecosysteem duurzaam versterken.”

Directeur bij Deal! Drechtsteden, Martin Bloem: “Wij zijn het kloppende hart van de Nederlandse maritieme maakindustrie. Wij bedenken en bouwen alles wat nodig is voor een schone maritieme wereld. Dat willen we graag uitdragen onder de vlag van Rotterdam Maritime Capital of Europe.”

Richard van der Eijk, Director Communications & External Affairs bij Havenbedrijf Rotterdam: “De haven van Rotterdam en de regio biedt een uniek maritiem cluster met alles wat nodig is voor scheepvaart, industrie en logistiek. Door samen te werken aan een gezamenlijke internationale profilering en gerichte campagnes versterken we onze positie als duurzame en toonaangevende haven en maritieme regio van de toekomst.”

Bezoek de Rotterdam Maritime Capital of Europe website, of neem direct contact op.

 

Foto’s op deze pagina: Martens Multimedia

Mijn favoriete venues (0)