WCGALP congres 2022 in Rotterdam

21-02-18

Het permanente internationale comité van de World Congress of Genetics Applied to Livestock Production (WCGALP) heeft Rotterdam gekozen om het volgende WCGALP congres in 2022 te hosten. Het congres zal worden georganiseerd in De Doelen ICC. Naar verwachting komen ca. 1.400 internationale gasten van over de hele wereld voor het congres naar Rotterdam.

Rotterdam heeft het internationale congres over genetische verbeteringen van vee voor 2022 gewonnen op basis van een bid door Roel Veerkamp en Yvette Haas van Wageningen University and Research. Zij kregen hierbij steun van Breed4Food, PCO Congress by Ddsign, Rotterdam Partners en Wageningen Academic Publishers.

Het bidbook voor WCGALP is tijdens het recente WCGALP congres in Auckland, Nieuw Zeeland (11-16 februari) gepresenteerd door een delegatie waarin o.a. de Nederlandse ambassadeur in Nieuw Zeeland, de heer Rob Zaagman deelnam. De officiële bekendmaking over de locatie voor WCGALP 2022 vond plaats op de laatste dag van de conferentie, 16 februari. Een samenvatting van het bid kan online worden bekeken.

Over WCGALP

WCGALP is het belangrijkste internationale evenement voor onderzoekers en professionals die zich bezig houden met genetische verbeteringen van vee. Vertegenwoordigers uit de sector komen iedere vier jaar bijeen tijdens WCGALP, om wetenschappelijke programma’s bij te wonen en te netwerken met collega’s. WCGALP 2022 zal worden georganiseerd door Wageningen University and Research (het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research), samen met Breed4Food CRV, Cobb Europe, Topigs-Norsvin and Hendrix Genetics.

Prof. Dr. Ir. Roel Veerkamp, Professor Animal Breeding and Genomics bij Wageningen Livestock Research over zijn ambities voor WCGALP 2022: “We willen een congres organiseren dat staat voor kwaliteit, inclusiviteit, attractief en modern, met een Nederlands tintje. Rotterdam, waar allerlei naoorlogse ontwikkelingen hebben geresulteerd in een zeer innovatieve stad, past prima bij dit plaatje!”

Dr. Ir. Yvette de Haas, Senior scientist / Project leader bij Wageningen Livestock Research over Rotterdam als logische host stad: “Rotterdam is een aantrekkelijke, jonge, dynamische stad. Gemakkelijk bereikbaar en met een verscheidenheid aan accommodaties voor alle budgetten. De mogelijkheden in De Doelen staan garant voor hoge kwaliteit en de toepassing van alle beschikbare moderne technologische mogelijkheden.”

Mijn favoriete venues (0)