World Energy Congress in 2025 naar Rotterdam

14-12-20

Rotterdam is gaststad van het World Energy Congress 2025. De World Energy Council in Londen riep World Energy Council The Netherlands uit als winnaar van de internationale biedprocedure. Het congres vindt plaats van 6 - 9 oktober 2025, met het onlangs opgeleverde Rotterdam Ahoy Convention Centre als congreslocatie. Het congres in 2025 trekt naar verwachting 4000 deelnemers en ministeriële vertegenwoordigers van over de hele wereld naar Nederland.

Dit is een oud persbericht. In september 2022 werd aangekondigd dat het World Energy Congress niet in 2025, maar al in 2024 naar Rotterdam komt. Lees het bericht hier.

 

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie): “Rotterdam is in hoog tempo bezig zich van een fossiele havenstad om te turnen in een wereldwijd voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. We zijn frontrunner in de energietransitie. Het World Energy Congress biedt ons de mogelijkheid onze aanpak te delen met de rest van de wereld. We willen niet alleen de technische kant van de energietransitie laten zien, maar ook de maatschappelijke kant. Het congres zal zeker weerspiegelen hoe wij in Rotterdam de energietransitie organiseren voor en dóór Rotterdammers.”

Het Nederlandse voorstel benadrukt waarom Nederland en gaststad Rotterdam de juiste keuze zijn voor World Energy Congress 2025. De Maasstad vervult een belangrijke rol in de energietransitie van Europa, mede door zijn toonaangevende en centraal gelegen haven en de sterke chemische clusters die in 2025 in volle transitie zijn. Daarbij heeft Rotterdam de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn, is het een innoverende stad en een proeftuin voor belangrijke veranderingen en biedt het de juiste geografische en logistieke voorzieningen voor een congres van dit formaat.

Eveline van der Pluijm (Manager Convention Bureau & Tourism Board bij Rotterdam Partners): “Wij zijn verheugd en trots World Energy Congress 2025 te mogen faciliteren in Rotterdam. Het congres past inhoudelijk perfect bij de stad en draagt bij aan de verdere energietransitie van Rotterdam. Ook het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre leent zich met meer dan 35 extra zalen uitstekend voor dit evenement. Wij kijken er naar uit om 4000 deelnemers uit meer dan 150 landen te mogen verwelkomen.”

Congres van de toekomst
Omdat het nog niet duidelijk is hoe de evenementenwereld er na COVID-19 uit zal zien, zijn in het Nederlandse voorstel voor dit congres ook hybride-  en online vormen van evenementen opgenomen. Denk aan een combinatie van fysiek met virtueel en het toevoegen van nieuwe technologieën. Dit zorgt voor genoeg flexibiliteit om in 2025 een congres te organiseren dat perfect aansluit bij de laatste ontwikkelingen en iedere omstandigheid.

Jeroen van Hoof: (Voorzitter van WEC Netherlands): “Ik ben ontzettend trots dat we de kans hebben gekregen om het groenste en meeste inclusieve World Energy Congress ooit te organiseren. De energietransitie in onze regio geeft ons de mogelijkheid om de wereldwijde gemeenschap te inspireren en nieuwe duurzame economische waarde te creëren in het post-Corona tijdperk.  De steun die wij hebben gekregen van de Nederlandse regering, onze partners uit de industrie en uit de stad en de haven van Rotterdam zijn het eerste signaal van onze gezamenlijke ambitie.”

Over het World Energy Congress
Het World Energy Congress is het boegbeeld van de World Energy Council en heeft als doel om de publieke, private en maatschappelijke sector te bereiken en wereldleiders en beroepsbeoefenaars uit de energiesector te verbinden en te inspireren. Het congres bestaat sinds 1924 en wordt om de drie jaar georganiseerd. Het is een unieke mogelijkheid voor de wereldwijde energiegemeenschap om gezamenlijk nieuwe wegen in te slaan binnen de energietransitie.

 Samenwerkende partners
Het Nederlandse voorstel voor World Energy Congress 2025 werd gecoördineerd door de World Energy Council The Netherlands, in samenwerking met onder andere Gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners, en krijgt steun van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Havenbedrijf Rotterdam en de leden van WEC Netherlands: DNV GL, Energie Beheer Nederland, Groningen Seaports, New Energy Coalition, Nouryon, PWC, Rabobank, Shell, Siemens, TNO, Vattenfall en Vopak.

Mijn favoriete venues (0)