Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Uitgaan

BIRD

Terug naar overzicht
Adres & contact Raampoortstraat 26
3032 AH Rotterdam
bird-rotterdam.nl
Social media
Download pagina (PDF)

Over BIRD

Podium, club en restaurant BIRD bevindt zich onder de Hofbogen in Rotterdam en biedt een programma vol jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica. In de vorige eeuw stond het gebied rond de Hofbogen al in het teken van een rijke muziektraditie. De eerste generatie Surinamers en zeelieden introduceerden hier soul, funk en r&b vanuit Amerika. Bird wil dit jazzverleden niet alleen een nieuw leven inblazen, maar updaten naar de 21ste eeuw. Jazz, maar ook aanverwante muziekstromingen als soul, latin en funk, hiphop, afrobeat, en elektronica vormen daarom het uitgangspunt van de muziek-programmering, aangevuld met andere, aan jazz gelieerde kunstdisciplines als performance poetry, film en beeldende kunst.

De jazzkeuken van BIRD is een weerspiegeling van de stad Rotterdam: ongepolijst, eerlijk en een kruispunt van stijlen en culturen. In de houtoven worden er authentieke pizza’s bereid, waarnaast er ook nog verschillende specials zijn. Een leuke optie is het verrassingsmenu van de Chef’s Table: een selectie van verschillende kleine gerechten om te delen.

Daarnaast heeft BIRD ook een buitenterras, Garden of BIRD genaamd. Dit is een stadstuin en cocktailbar. Hier kun je  veel muzikale verrassingen verwachten. Garden of BIRD is dit jaar geopend tot 15 oktober.

VR Tour
Bezichtig deze locatie alvast door middel van een Virtual Reality Tour. Klik hier voor de tour.

Mijn favoriete venues (0)