Uitgaanscentrum

Captains Lounge (ss Rotterdam)

Terug naar overzicht
Adres & contact 3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM Rotterdam
ssrotterdam.nl restaurant@ssrotterdam.nl
010 297 3097
Download pagina (PDF)

Over Captains Lounge (ss Rotterdam)

Aan boord van het voormalige cruiseschip ss Rotterdam bevinden zich twee bars: de Captains Lounge en Ocean Bar. Het gerenoveerde interieur van de Captains Lounge stamt uit de jaren ’50-’60 en is grotendeels authentiek. De Lounge ligt op het Main Deck, en heeft een intieme, relaxte ambiance. De barista serveert diverse koffie combinaties, zoals een Dutch Treat en Tiramisu in a Cup. Vanaf 12 uur kan men terecht voor een High Tea. Later op de dag worden klassieke en nieuwe cocktails met internationale allure geserveerd.

Het Stoomschip Rotterdam is de grootste oceaanstomer ooit in Nederland gebouwd. Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Rijnhaven in Rotterdam, bij Katendrecht. Aan boord is de historie van het schip goed voelbaar. Het jaren 50 interieur en de vele kunstwerken werden tussen 2005 en 2008 zoveel mogelijk teruggebracht in de oude staat en glorie.

Het ss Rotterdam is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Vanaf Metro Rijnhaven doet buslijn 77 er zo’n 10 minuten over. Op de kade bevindt zich een ruime parkeerplaats (betaald).

Mijn favoriete venues (0)