Congres- en vergaderaccommodatie

Bibliotheek Rotterdam- Centrale Bibliotheek

Terug naar overzicht
Overzicht 11 zalen
Social media
Download pagina (PDF)

Over Bibliotheek Rotterdam- Centrale Bibliotheek

De Centrale Bibliotheek Rotterdam is gelegen in het Laurenskwartier in het centrum van Rotterdam. Sinds 1983 is de bibliotheek gevestigd in een modern gebouw, gelegen aan de Hoogstraat. Het is een opvallend gebouw met stalen buizen die vanaf het dak naar beneden lopen langs de glazen gevel. De bibliotheek is ontworpen door architectenbureau Van den Broek en Bakema. De manier waarop het gebouw is ontworpen wordt regelmatig vergeleken met het Centre Pompidou in Parijs.

Kenniscentrum en cultureel podium

De Bibliotheek is zowel een kenniscentrum als een cultureel podium. In totaal heeft Bibliotheek Rotterdam 9 ruimtes te huur voor diverse gelegenheden. De grootste zaal is het Bibliotheektheater met een capaciteit van 174 personen. Naast een omvangrijke collectie (luister)boeken, e-books, kranten, tijdschriften, (blad)muziek, films en enkele bijzondere collecties waaronder de grootste Erasmuscollectie ter wereld zijn er binnen deze locatie zalen te huur voor iedere gelegenheid.

Diverse vergader-, presentatie- en workshopzalen

De uitstraling is een combinatie van klassiek en modern en de sfeer is warm en intiem. De foyer van het theater beschikt over een eigen entree voor ontvangst van de bezoekers en dient tevens als cateringlocatie tijdens het evenement bij inloop, pauzes en/of borrels. De foyer is ook apart te huur en geschikt voor bijvoorbeeld netwerkborrels of recepties. Daarnaast beschikt Bibliotheek Rotterdam over diverse vergader- presentatie- en workshopzalen.

Dichtbij parkeergarages Markthal en Kipstraat

De Bibliotheek ligt op 2 minuten lopen van metro- en treinstation Blaak. Parkeergarages Markthal en Kipstraat bevinden zich op een paar minuten lopen. 

Gratis
Ja
Nee
0
T
174
R
200
D
50
H
6
Naam T C R D M2 H
Foyer Theater 70 0 200 50 256
Bibliotheektheater 174 254
Anna Blamanzaal 15 12 20
Bordewijkzaal 20 15 60
Schoolmeesterzaal 22 18 40
Leopoldzaal 15 12 24
Filmzaal 40 10 30
Desideriuszaal 50 25 80
Centrale Hal 200 150 150 250
Mijn favoriete venues (0)