Museum

Depot Boijmans Van Beuningen

Terug naar overzicht
Adres & contact Museumpark 24
3015 CX Rotterdam
boijmans.nl/depot
Download pagina (PDF)

Over Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is het eerste volledig publiekstoegankelijke depot ter wereld. Het is de machinekamer van het museum. Van buiten is het gebouw een spiegelende pot, van binnen is het de schatkamer van Rotterdam.

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen bestaat uit ruim 152.000 kunstwerken. Het depot is de bewaar- en verzorgingsplaats van het museum. De plek waar wordt gewerkt met de kunstcollectie en waar de bezoekers een kijkje achter de schermen van het museum krijgen. Wat normaal verborgen blijft is hier te zien

In het depot zijn veertien klimaatruimtes ingericht met rekken, stellingen en kasten voor alle verschillende kunstwerken. Er zijn depots voor schilderijen, metalen, voor organische en niet-organische materialen, zwartwit- en kleurenfotografie. In de depotruimtes worden luchtvochtigheid en temperatuur stabiel gehouden.

Vanaf de omloop, de trappen en de lift kun je de kunstwerken in manshoge vitrines van allerlei standpunten bekijken. Onder begeleiding van een gids kan ook een depotruimte worden bezocht. Het is ook mogelijk het depot met de depot app te bezoeken met waardevolle informatie over behoud en beheer van de collectie én informatie over de kunstwerken.

Vanaf de daktuin is er een schitterend uitzicht op de skyline van het altijd veranderende Rotterdam.

Mijn favoriete venues (0)