Restaurant

Nieuwe Café (Nieuwe Instituut)

Terug naar overzicht
Overzicht Restaurant max 60 personen Ontbijt Lunch
Adres & contact Museumpark 25
3015 CB Rotterdam
nieuweinstituut.nl/ cafe@hetnieuweinstituut.nl
010 440 1202
Social media
Download pagina (PDF)

Over Nieuwe Café (Nieuwe Instituut)

Het Nieuwe Café wordt per september 2021 gerund door Manuela Goncalves Tavares en haar team. Er staan kleurrijke, veelal plantaardige en seizoensgebonden gerechten op het menu. Het café, inclusief het mooiste terras van Rotterdam, is ook toegankelijk zonder kaartje voor het museum.

Manuela is wereldberoemd in Rotterdam, onder meer van restaurant Coco in de Hoogstraat en eerdere ondernemingen als Toko 94 en Toko Trash. Hart en ziel zijn voor haar essentiële ingrediënten in de keuken. Horeca is geen telkens wisselend concept, maar iets dat voortbouwt op traditie en daar iets nieuws aan toevoegt. Ze kookt vanuit een benadering die ze zelf ‘tokologisch’ heeft genoemd en die inhoudt dat ze gebruik maakt van de verborgen schatten, smaken en culturen die je aantreft in de verschillende toko’s in de stad: een echt Rotterdamse mix van Afro-Caraïbische, Aziatische en mediterrane keukens.Op de menukaart van Het Nieuwe Café staan kleurrijke vegetarische en veganistische gerechten die veelal seizoensgebonden zijn. Het Nieuwe Café serveert bijvoorbeeld een paarse zoete aardappelsoep met kokosmelk, limoen en bakbanaan of een bowl met paddestoelen, paksoi, gekleurde noodles en zeewiervlokken.

Catering en groepen

Er zijn ook mogelijkheden om met (grote) groepen langs te komen voor een lunch, borrel of diner. Het Nieuwe Café verzorgt de catering van events; van openingen van tentoonstellingen tot programma’s van organisaties die gebruik maken van de faciliteiten van Het Nieuwe Instituut. Neem voor meer informatie contact op via: verhuur@nieuweinstituut.nl.

Ontwerp

Het groen is in handen van Frank Bruggeman en Hans Engelbregt. De bar is een ontwerp van Eric Roelen en het kunstwerk op de muur is van Johannes Schwartz.

Restaurant
810
GS
60
B
Ja
L
Ja
Mijn favoriete venues (0)