Congres- en vergaderaccommodatie

Nieuwe Instituut

Terug naar overzicht
Social media
Download pagina (PDF)

Over Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut vormt een stijlvolle en goed geoutilleerde omgeving voor symposia, congressen, lezingen, vergaderingen, presentaties, borrels, lunches en diners. Het gebouw biedt een inspirerende, creatieve sfeer voor uw (zakelijke) evenement. Het Nieuwe Instituut is gevestigd in een karakteristiek gebouw, ontworpen door architect Jo Coenen. Het is gelegen in Museumpark, in het centrum van Rotterdam. Het is goed bereikbaar met openbaar vervoer met de metro, tram 7 of 20 (Eendrachtsplein). Vanaf Rotterdam Centraal Station is het ongeveer 15 minuten lopen.

Auditorium

Het auditorium biedt ruimte aan 180 personen in theateropstelling en is voorzien van moderne technische faciliteiten. Het is zeer geschikt voor symposia, presentaties, lezingen en discussiebijeenkomsten. De huur van het auditorium is inclusief het gebruik van een laptop, beamer, scherm, diverse soorten microfoons en een geluidsinstallatie, en inclusief technicus gedurende de bijeenkomst.

Multifunctionele ruimtes

De technische voorbereiding wordt separaat in rekening gebracht. Room 1 is een lichte, multifunctionele ruimte en zeer geschikt voor bedrijfspresentaties, vergaderingen en andere kleine bijeenkomsten. Naast een ruime vergadertafel voor ongeveer 14 personen beschikt de ruimte over een theateropstelling voor maximaal 40 personen, een katheder en uitstekende technische faciliteiten. De huur van Room 1 is inclusief gebruik van een flipover, laptop, beamers en schermen aan beide zijden van de ruimte.

Het Nieuwe Café

Het Nieuwe Café Het café is gelegen naast het auditorium en een verdieping onder Room 1. Het is de plek waar men elkaar treft, voorafgaand aan of na afloop van een programma of voor een receptie, promotieborrel of een uitgebreide lunch. Het Nieuwe Café beschikt over een eigen keuken en kan koffie, thee en fris, zoetigheden en snacks serveren, maar ook buffetten, uitgebreide lunches, borrels en diners verzorgen. Er wordt altijd op maat gewerkt, passend bij de wensen van u en uw gezelschap.

Diverse tentoonstellingszalen

Tegenover het pand bevindt zich parkeergarage Museumpark. Het Nieuwe Instituut heeft verschillende tentoonstellingszalen, een levendige foyer met wisselende pop-up expo’s en een café met een groot en zonnig terras. Thursday Night Live! op donderdagavonden biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Uitbreiding van bijeenkomsten met een rondleiding door een tentoonstelling of de museumwoning Huis Sonneveld behoort tot de mogelijkheden.

Naam T C R D M2 H
Auditorium 180
Room 1 40
Het Nieuwe Cafe 810 60
Mijn favoriete venues (0)