Attractie

Plaswijckpark

Terug naar overzicht
Adres & contact Ringdijk 20
3053 KS Rotterdam
plaswijckpark.nl info@plaswijckpark.nl
010 418 1836
Download pagina (PDF)

Over Plaswijckpark

Recreatieoord

Plaswijckpark is al ruim 95 jaar een kleinschalig recreatieoord gelegen aan de Bergse Achterplas in Rotterdam. In familiepark Plaswijckpark kun je heerlijk zelf spelen of lekker ravotten met vrienden, je raakt niet uitgespeeld! Het park bestaat uit drie verschillende wijken.

Speelwijck

In Speelwijck vind je meer speeltuinen dan je ooit bij elkaar hebt gezien. Neem de Havenspeeltuin: je wordt er gegarandeerd zeiknat! In de Apenspeeltuin slinger je als een malle rond aan de touwen. En in de Verkeerstuin kun je als doorgewinterde wegpiraat bewijzen dat je veel beter dan je ouders weet hoe je moet autorijden.

Huis in de Heuvel

In het midden van Speelwijck ligt het Huis in de Heuvel. Dit binnenspeelhuis is groter dan drie enorme tennisvelden! Wel zo fijn, voor als het buiten eens hondenweer is. Doe hier lekker wat je thuis allemaal niet mag. Springen op de bedden, spuiten met badschuim en hollen, klauteren en kruipen door een wirwar van geheime tunnels en gangen.

Dierenwijck

In de dierentuin van Plaswijckpark is het een echte beestenboel. Sommige dieren zijn bekend, zoals de zwarte zwanen en otters, maar wie weet wat een nandoe of een alpaca is? Je kan in Dierenwijck ook je vaartechnieken testen op de Vlottenvaart! Of ravot je rot in de Speelbeek.

Wandelwijck

Af en toe moet je even bijkomen van al het rennen en ravotten. Wandelwijck is de beste plek om even te relaxen. Zoek een mooie plek om tussen de middag te picknicken in het gras of lekker met een broodje op een van de vele picknickbanken te genieten.

Praktisch

Plaswijckpark heeft meerdere restaurants met terras, waar drankjes en (gezonde) snacks worden geserveerd. Groepen boven 20 personen krijgen groepskorting. Plaswijckpark is bereikbaar met tramlijn 25 vanaf Rotterdam Centraal, in circa 20 minuten. Auto’s kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein bij de ingang.

Mijn favoriete venues (0)