Attractie

Maassluis (Ervaar Maassluis)

Terug naar overzicht
Adres & contact Nieuwstraat 2
3141 AA Maassluis
ervaarmaassluis.nl/ welkom@ervaarmaassluis.nl
+31 (0)10 311 22 75
Social media
Download pagina (PDF)

Over Maassluis (Ervaar Maassluis)

De Stichting Promotie Maassluis presenteert zich naar buiten als Ervaar Maassluis. Het is een organisatie waarbij openheid, gastvrijheid, toegankelijkheid en initiatiefrijk hoog in het vaandel staan. Ervaar Maassluis is een samenwerkingspartner naar alle organisaties, instellingen en bedrijven in Maassluis die zich bezighouden met recreatie, toerisme, kunst, cultuur, erfgoed, verblijven, wonen en winkelen.

Vanuit deze gedachte neemt Ervaar Maassluis frequent en geregeld het initiatief voor samenwerking met alle partijen en ondernemers in Maassluis. Het gaat erom de krachten te bundelen; samen voor een bloeiend Maassluis!

Maassluis is een historische sleepboothavenstad met veel maritieme bezienswaardigheden, historie, een idyllische binnenstad met vlieten, leuke winkels en horeca, een groot overdekt winkelcentrum Koningshoek, een bruisend verenigingsleven, veel nieuwbouwprojecten, goede voorzieningen, twee natuurspeeltuinen en diverse wandel-, fiets- en vaarroutes, een prachtig hotel Maassluis, zo’n 12 B&B’s en een uitgebreide evenementenkalender. Maassluis is goed bereikbaar en er kan overal gratis geparkeerd worden.

Vanaf 2022 zijn de wekelijkse vaartochten opgestart met historische sleepboten en bergingsvaartuigen die het zoute water bevaren en een authentieke trekschuit die het zoete water op gaat. Bezoekers kunnen voor informatie en ticketverkoop terecht bij Ervaar Maassluis Infopunt. Een enthousiast team vrijwilligers helpt bezoekers met het plannen van een bezoek van een of meerdere dagen aan Maassluis. Ook zijn er historische én maritieme stadswandelingen onder leiding van ervaren stadsgidsen via de Historische Vereniging Maassluis.

Mijn favoriete venues (0)