Rotterdam podium en ‘living lab’ voor innovaties tijdens Innovation Expo

04-10-18

Op donderdag 4 oktober vindt in Rotterdam op het terrein van RDM Rotterdam de Innovation Expo plaats. Dit eendaagse evenement is publiek toegankelijk en draait volledig om innovatie, met vele nationale en internationale standhouders, keynotes van o.a. vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ollongren, burgemeester Aboutaleb en ondernemer Yousef Yousef (CEO LG Sonic). Thema van de Innovation Expo is Global Challenges, Dutch Solutions.

Tijdens de Innovation Expo wordt het RDM Rotterdam terrein omgetoverd in een ‘living lab’ van innovatie en een showcase voor Nederlandse oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van circulaire economie, energie, water, mobiliteit, gebouwde omgeving, gezondheid en voedsel en de benodigde sleuteltechnologieën. Met ruim 5.000 deelnemers, 200 exposanten, de keynotes en meer dan 100 verdiepende sessies biedt de Innovation Expo een zeer gevarieerd programma. Onder de exposanten zijn ook diverse Rotterdamse bedrijven en instellingen, waaronder RAMLAB, H2EnergyLab, Floating Lab (Havenbedrijf) Parade Circulair (Stadsbeheer Rotterdam) en AquaSmartXL. De expovloer is onderverdeeld in de thema’s circulaire economie, energie, gebouwde omgeving, gezondheid, water, voedsel, mobiliteit en sleuteltechnologieën. Tijdens de Innovation Expo kunnen deelnemers naast het programma in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam ook deelnemen aan diverse excursies.

RDM Rotterdam logische locatie voor Innovation Expo

Rotterdam en de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam zijn een logische keuze als locatie voor de Innovation Expo. Rotterdam is een stad van vernieuwers. Ondernemen, vernieuwen en experimenteren zitten in het DNA van de stad en de Rotterdammers. Onder de vlag van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid wordt in dit gebied al langer intensief gewerkt aan verbetering  van onderwijs, werk, veiligheid en wonen. Juist hier, in deze dynamische omgeving, kunnen de bezoekers tijdens de IE2018 de nieuwste trends en innovaties ervaren die bijdragen aan het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van ons land.

Innovation Expo 2018

Mijn favoriete venues (0)