Internationale erkenning voor RISS met CIS en NEASC accreditaties

29-01-19

De Rotterdam International Secondary School (RISS) heeft opnieuw twee belangrijke internationale accreditaties behaald. Zowel de CIS (Council of International Schools) als de NEASC (New England Association of Schools and Colleges) heeft de Rotterdamse onderwijsinstelling opnieuw geaccrediteerd.

Voor accreditatie door de CIS en de NEASC worden scholen getoetst kwaliteit, transparantie en integriteit. Alleen de beste internationale scholen behalen beide internationale accreditaties. De re-accreditatie van de RISS kan dan ook worden gezien als een belangrijke internationale erkenning van de kwaliteit van deze Rotterdamse onderwijsinstelling.

De nieuwe accreditaties zijn toegekend na een audit van de RISS door een internationaal gezelschap van onderwijsprofessionals in november 2018, waarbij onder meer leerlingen zijn gevolgd en gesprekken zijn gevoerd met leraren en ouders.

RISS

De RISS is een Rotterdamse, internationale school voor middelbaar onderwijs voor leerlingen van 12-19 jaar. De school volgt de erkende International General Certificate of Education (IGCSE) en  International Baccalaureate (IB) programma’s en bereidt haar leerlingen zo voor op vervolgonderwijs op universiteit of hogeschool. De RISS biedt haar leerlingen Engelstalig onderwijs, maar brengt hen ook in contact met de Nederlandse taal en cultuur.

De aanwezigheid van goede internationale scholen is een van de bepalende factoren voor de aantrekkingskracht van steden voor internationale bedrijven en expats. In Rotterdam en de omliggende regio zijn diverse internationale scholen en universiteiten te vinden die hoge kwaliteit onderwijs bieden. Meer informatie over internationaal onderwijs in Rotterdam is te vinden op de website van het Rotterdam Expat Centre.

Mijn favoriete venues (0)