Nederland en Rotterdam/Amsterdam aantrekkelijk voor buitenlandse investeringen

30-08-18

Nederland en daarbinnen de stedelijke regio Amsterdam/Rotterdam blijven aantrekkelijk voor buitenlandse investeringen. Op de jaarlijkse IBM rankings scoort de regio Amsterdam/Rotterdam als 3e beste stedelijke regio binnen Europa en 4e wereldwijd op basis van het aantal investeringsprojecten. Nederland bezet de 6e plek wereldwijd. Voor het samenstellen van de lijst wordt gekeken naar de gemiddelde waarde van investeringsprojecten, afgezet tegen de hoeveelheid nieuwe banen die deze projecten opleveren.

Wereldwijd worden investeringsbeslissingen beïnvloed door o.a. de snelle ontwikkeling en opkomst van nieuwe digitale technologieën en door onzekerheden over bestaande en toekomstige handelsovereenkomsten. Ook onzekerheden rond de Brexit beïnvloeden investeringsbeslissingen in Europa, zo meldt IBM in haar rapport. Mede door deze fenomenen is het totale volume van buitenlandse investeringen in 2017 wereldwijd afgenomen ten opzichte van het jaar ervoor.

Over IBM Global Location Trends Report

Het IBM Global Location Trends Rapport 2018 geeft weer wat de laatste trends zijn met betrekking tot vestigingskeuze door bedrijven over de hele wereld en hoe actuele, wereldwijde ontwikkelingen deze beslissingen beïnvloeden. De analyses zijn gemaakt op basis van werkelijke beslissingen door bedrijven waar ter wereld nieuwe vestigingen op te zetten, of bestaande activiteiten uit te breiden.

Het Global Location Trends Report 2018 van IBM is hier te lezen.

Mijn favoriete venues (0)