Rotterdam geselecteerd voor internationale Mobility City Campus

05-12-18

Rotterdam is geselecteerd als vestigingsplaats voor een nieuwe internationale Mobility City Campus. De Mobility City Campus moet ruimte bieden aan belangrijke spelers op het gebied van mobiliteit, zoals het bedrijf rLoop, om nieuwe mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en testen. Dat maakte het Finse Avanto Ventures gisteren bekend tijdens het internationale innovatie-event Slush in Helsinki. Een haalbaarheidsonderzoek naar de campus begint nog deze maand.

Mobiliteit ontwikkelt zich sneller dan ooit. Het vervoer van mensen en goederen in en rond grote steden levert wereldwijd vraagstukken op. De Mobility City Campus moet een fysieke plek worden waar alle Europese spelers die zich bezighouden met mobiliteit en transport kunnen samenkomen om nieuwe concepten te bedenken, te ontwikkelen en uit te bouwen. De campus moet uitgroeien tot een epicentrum voor mobiliteitsoplossingen wereldwijd.

Antti Rantanen, Head of European Operations, Avanto Ventures: “We zijn ontzettend verheugd dat we met Rotterdam een plek hebben gevonden voor dit baanbrekende concept. Het Rotterdamse innovatie ecosysteem was voor ons doorslaggevend en biedt het beste uitgangspunt voor de komst van een Mobility City Campus.”

Avanto houdt de komende periode eerst een haalbaarheidsstudie naar de komst van een Mobiliteitscampus. Pas als deze succesvol blijkt wordt het concept van de campus verder ontwikkeld.

Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen) is enthousiast over het concept: “De ambitie van Avanto past perfect bij onze commitment aan het vernieuwen van vervoer en transport. Het biedt ook de kans om bedrijven uit te dagen hun beste oplossingen bij elkaar te brengen, op basis van potentie voor de markt. Het is mooi om te zien dat ons innovatie ecosysteem zo’n aantrekkingskracht heeft. De komst van een Mobility City Campus kan ook mooie kansen bieden om nieuwe grote bedrijven aan de stad te binden en zo de economie verder te versterken.”

Avanto Ventures wordt door de gemeente Rotterdam en Rotterdam Partners begeleid bij de ontwikkeling van de Mobility City Campus.

Mijn favoriete venues (0)