Rotterdam verwelkomt The Ocean Cleanup

25-06-18

The Ocean Cleanup, de Nederlandse non-profit start-up die technologie ontwikkelt om drijvend plastic uit de oceanen te verzamelen en te verwijderen, heeft per 25 juni 2018 haar hoofdkwartier in Delft verruild voor Rotterdam.

Stichting De Verre Bergen

The Ocean Cleanup zal zich met een team van rond de 80 personen vestigen aan de Batavierenstraat 15-35 in Rotterdam, in kantoorruimte die door Stichting De Verre Bergen beschikbaar gesteld wordt.

Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup zegt: “Na 5 jaar gevestigd te zijn geweest in Delft, de stad waarin zowel ik als The Ocean Cleanup zijn geboren, is het tijd om te verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor dat past bij onze omvang en onze ambities voor de komende jaren. We zijn dankbaar voor de hulp van Stichting de Verre Bergen en de stad Rotterdam die dit mogelijk maakt.”

Met de gezamenlijke focus op de wereldzeeën én de cultuur van niet praten maar doen, is Rotterdam de meest logische vestigingsplaats voor The Ocean Cleanup. Vanuit het nieuwe hoofdkwartier zal de organisatie zich concentreren op ontwerp, engineering en coördinatie van projecten om de wereldzeeën plasticvrij te maken. Als eerste mijlpaal verwacht The Ocean Cleanup haar eerste schoonmaaksysteem later deze zomer vanuit San Francisco te lanceren. De activiteiten van The Ocean Cleanup worden mogelijk gemaakt door bijdragen van een brede verzameling van donateurs – van klein tot (heel) groot. The Ocean Cleanup is een stichting en onafhankelijk van overheidsgelden, met uitzondering van een éénmalige subsidie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in 2016.

The Ocean Cleanup wordt welkom geheten door Burgemeester Ahmed Aboutaleb: “Rotterdam vernieuwt en experimenteert om de stad toekomstbestendig te maken voor iedereen. De komst van The Ocean Cleanup sluit naadloos aan bij de ambities van Rotterdam op het gebied van water, klimaatadaptatie en circulaire economie. Onze wateren plasticvrij maken is van essentieel belang zowel in de stad als de rivier en op zee. Ik ben zeer trots dat na het internationale Klimaatcentrum GCECA nu ook het internationaal geroemde The Ocean Clean Up aanmeert in de Havenstad.”

Mijn favoriete venues (0)