Hoe we u helpen

Travel Trade & Tourism Quick links

Als officieel Tourism Board van Rotterdam adviseren wij u onafhankelijk, professioneel en kosteloos over de mogelijkheden in Rotterdam. Onze services worden u aangeboden door de stad en onze dienstverlening heeft geen commerciële insteek. Daarmee waarborgen wij onafhankelijkheid zodat wij samen met u tot de beste keuze voor uw organisatie en doelgroepen kunnen komen.

Onze rol in de stad

 

 • Kennis en expertise van de toeristische markt en Rotterdam
  Als Tourism Board van Rotterdam beschikken wij over brede en goede kennis van Rotterdam. Wij denken graag met u mee over het samenstellen van aantrekkelijke programma’s voor groepen in de stad en het promoten van Rotterdam als toeristisch product.
 • Ingang naar netwerk in en buiten de stad
  Met een zeer groot en goed netwerk in en buiten de stad kunnen wij voor u de ingang naar Rotterdam zijn. Wij werken samen met meer dan 160 partners in de stad, die actief zijn op de zakelijke en toeristische bezoekersmarkt. Samen met hotels, attracties en musea in de stad werken wij samen om Rotterdam zo goed mogelijk te vermarkten en de inkoop van toeristisch aanbod zo makkelijk mogelijk te maken.
 • Begeleiden en ontzorgen tijdens het hele proces, van begin tot eind
  Het Tourism Board team heeft een brede ervaring op het gebied van travel trade en vanuit deze expertise willen wij u zoveel mogelijk ondersteunen en ontzorgen. Wij pakken uw aanvragen snel en zorgvuldig op, zetten deze uit in ons netwerk en komen er zo snel mogelijk bij u terug. Vanuit onze kennis en expertise denken wij graag met u mee. Van de verkenning van Rotterdam als toeristische bestemming tot de verzorging van site inspecties.
 • Rotterdam Tourist Information
  Vanuit Rotterdam Partners bieden wij ook de services van Rotterdam Tourist Information (RTI) aan. Wij bieden een breed aanbod aan stadsinformatie, waaronder city maps en folders met actuele en thematische informatie in het Engels. Daarnaast bieden we tegen inkooptarief de Rotterdam Welcome Card aan. Dit zijn openbaar vervoerkaarten voor 1,2 of 3 dagen inclusief kortingen op attracties en restaurants. Onze collega’s op de Rotterdam Tourist Information locaties in de stad helpen toeristen met praktische vragen over de stad. Neem in uw programma ook een bezoek mee aan de Rotterdam Discovery, gelegen in het historische Schielandshuis in de Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel. Dit is dé startplek van Rotterdam. De Discovery geeft uw groep een mooie introductie over Rotterdam aan de hand van een grote stadsmaquette, projecties en eventueel inhoudelijke toelichting door een van onze collega’s.

 

 

Foto bovenaan: Beelden van Enith

Mijn favoriete venues (0)