Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Galeries & musea

Het Nieuwe Instituut

Terug naar overzicht
Adres & contact Museumpark 25
3015 CB Rotterdam
hetnieuweinstituut.nl info@hetnieuweinstituut.nl
010 440 1200
Social media
Download pagina (PDF)

Over Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut voor architectuur, design en digitale cultuur biedt een gevarieerd programma met tentoonstellingen, activiteiten en workshops. Families kunnen deelnamen aan speciale familie-expedities in de tentoonstellingen, maakactiviteiten op het Dek en FamilieFests.

Thursday Night Live!
Op donderdagavond tijdens Thursday Night Live! zijn de tentoonstellingen geopend tot 21.00 uur en vinden verschillende lezingen, pop-up presentaties, workshops en discussies plaats. Het Nieuwe Instituut kijkt naar de ontworpen wereld, en hoe die door nieuwe technologie, nieuwe denkbeelden en verschuivende sociale prioriteiten verandert. Het begrip innovatie – de spil van alle activiteiten van Het Nieuwe Instituut – wordt zowel tot uitdrukking gebracht in speculatieve verkenningen van de toekomst, als in kritische reflecties op de vernieuwingsbewegingen van vandaag en gisteren.
In de foyer verkoopt NAi Boekverkopers kwaliteitsboeken op het gebied van architectuur, stedenbouw, design en kunst.

Karakteristiek gebouw
Het Nieuwe Café, met het terras aan Museumpark, is de uitgelezen plek voor een kop koffie of een borrel. Het Nieuwe Instituut is gevestigd in een karakteristiek gebouw, ontworpen door architect Jo Coenen. Het is gelegen in Museumpark, in het centrum van Rotterdam. Het is goed bereikbaar met openbaar vervoer met de metro en tram 4, 7, 8, 20, 23, 25 (halte Eendrachtsplein). Vanaf Rotterdam Centraal Station is het ongeveer 15 minuten lopen. Tegenover het pand bevindt zich parkeergarage Museumpark.In Het Nieuwe Instituut presenteert het Museum voor Architectuur, Design en Digitale cultuur tijdelijke tentoonstellingen met het thema innovatie als rode draad. Oftewel: hoe wordt onze ontworpen wereld beïnvloed door nieuwe technologie, nieuwe denkbeelden en verschuivende sociale prioriteiten.

Voor groepen van minimaal 15 personen geldt een kortingstarief. Groepen
kunnen een rondleiding krijgen door de gidsen van ArchiGuides in het
Nederlands of Engels.

Het toegangsbewijs is ook geldig in het naastgelegen Huis Sonneveld

Tegenover het pand bevindt zich parkeergarage Museumpark.

TC
1750
GS
15
€14
€6.50
Mijn favoriete venues (0)