"Wij kwamen naar Rotterdam om een leidend innovatie ecosysteem te bouwen!"

“Wij bouwen grote gemeenschappen van uitzonderlijke ondernemers. Wij kwamen naar Rotterdam om hier één van de leidende innovatie ecosystemen in de wereld te bouwen.” Melissa Ablett, CEO van CIC Rotterdam steekt haar ambities en haar liefde voor Rotterdam niet onder stoelen of banken.

CIC

CIC, voluit Cambridge Innovation Center, werd in 1999 opgericht in Cambridge, Massachusetts, VS. Het bedrijf brengt op centrale locaties innovatie honderden tot duizenden ondernemers bij elkaar, die samen een dynamische hub vormen vol ondernemerschap, creativiteit, innovatie en drive om elkaar te helpen slagen.

Enorm potentieel in Rotterdam

CIC koos enkele jaren geleden bewust voor Rotterdam om de eerste vestiging buiten de VS op te zetten. “Als wij een nieuwe locatie zoeken, kijken we echt door de ogen van de ondernemer die een bedrijf probeert op te bouwen. Toen wij op zoek gingen naar een goede locatie voor onze eerste CIC vestiging buiten de Verenigde Staten, kwamen we al snel uit bij Rotterdam. Wij zagen een enorm potentieel in Rotterdam, met de haven, het medische cluster, twee vliegvelden binnen 25 minuten afstand van het stadscentrum en o.a. de TU Delft vlakbij. Wij kozen het iconische Groothandelsgebouw, dat direct naast het Centraal Station ligt en midden tussen hoogwaardige kantoorgebouwen.”

Niet alleen de ‘harde’ vestigingsfactoren waren belangrijk bij de keuze voor Rotterdam. Ook de ‘vibe’, de cultuur en wil om samen te werken heeft een belangrijke rol gespeeld. “Rotterdam heeft een prima kwaliteit van leven, geweldige cultuur en een start-up gemeenschap die al volop in ontwikkeling was. Zo’n gemeenschap is belangrijk voor ondernemers, omdat de kracht van het fysieke netwerk zo vaak bepalend is voor zakelijk succes.”

Bekijk de korte film over CIC Rotterdam:

Mijn favoriete venues (0)