Rotterdam scoort met FDI strategie op nieuwe Tech Cities of the Future ranking van fDi Magazine en TNW

01-07-20

Rotterdam is opgenomen in de ‘Tech Cities of the Future 2020/2021’ ranglijst van fDi Magazine (Financial Times) en The Next Web. Rotterdam bezet de 15e positie op de ranglijst voor grote steden met haar FDI strategie en is na Amsterdam (6e positie) de hoogste scorende Nederlandse stad.

De ranking van Rotterdam in de Tech Cities of the Future Ranking is een bevestiging dat de stadsregio een zeer aantrekkelijk klimaat heeft voor buitenlands investeringen. “Succesvolle tech-steden komen voort uit gecoördineerde strategie door de overheid, gericht op het ontwikkelen van een wereldwijd verbonden en ondersteunende gemeenschap, die samenwerking, innovatie en ondernemerschap stimuleert”, aldus het Tech Cities of the Future rapport.

Wilbert Lek, Algemeen Directeur van Rotterdam Partners over het FDI klimaat in Rotterdam: “In Rotterdam draait het om innovatie, samenwerking en dingen voor elkaar krijgen. We kennen de uitdagingen waar onze wereld voor staat en zien onze stad als een proeftuin voor belangrijke transities. We ondersteunen start-ups en scale-ups actief met speciale programma’s en faciliteren vernieuwers met co-working plekken, communities, incubators en versnellers, waarbij ideeën, talent en geld samenkomen. Mooie voorbeelden zijn Up! Rotterdam, WeTech Rotterdam en de Mobility Innovation Campus. Hierdoor is het innovatie-ecosysteem van Rotterdam zo’n succes geworden ”

Over Tech Cities of the Future

De Tech Cities of the Future Ranking is een nieuwe ranglijst van fDi Intelligence (Financial Times) en TNW. Om de ranking samen te stellen, verzamelde de FDI Intelligence divisie van de Financial Times data via gespecialiseerde online FDI tools en andere bronnen. Er werden gegevens verzameld over 76 locaties en binnen 5 categorieën: Economisch Potentieel, Innovatie an Aantrekkingskracht, FDI Prestaties, Kosteneffectiviteit en Start-up klimaat.

De afgelopen jaren scoorde Rotterdam een eerste positie op basis van ‘connectiviteit’ in de fDi-index van de Financial Times en scoorden Rotterdam en Amsterdam gezamenlijk als grootstedelijke internationale regio al goed in het IBM Global Trends Report, met een derde positie op basis van FDI projecten.

Lees het bericht over Tech Cities of the Future op de website van fDi Intelligence.

Mijn favoriete venues (0)