Rotterdam krijgt drijvend zonnepark

20-12-18

Rotterdam krijgt naar verwachting eind 2019 een drijvend zonnepark in de Rijnhaven of omgeving. De 3.770 zonnepanelen in het water wekken voldoende stroom op om ruim 285 huishoudens van schone energie te voorzien. De gemeente Rotterdam en BV Sunny Site Up tekenden op 18 december 2018 een intentieovereenkomst voor de realisatie van een drijvend zonnepark. BV Sunny Site Up bestaat uit een samenwerking van Mothership, Greenchoice en Texel4Trading.

Het opwekken van zonne-energie is een van de speerpunten in de plannen die het stadsbestuur heeft voor de energietransitie. Met de inzet op schone energie en energiebesparing moet de uitstoot van CO2 in 2030 met ten minste 49% zijn gereduceerd. De komst van het drijvend zonnepark is een van de projecten die daaraan moet bijdragen.

De komst van het zonnepark was een wens van de fractie van de ChristenUnie-SGP als onderdeel van de afspraken in het Zomerakkoord 2017. Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid en Energietransitie) is enthousiast over het initiatief. “Zonne-energie is aan een opmars bezig. We willen meer ruimte bieden voor het opwekken van schone energie in de stad. Ook op onverwachte plekken, zoals op het water.”

Lees het volledige persbericht op de website van de gemeente Rotterdam.

Mijn favoriete venues (0)