Kunst, Cultuur & Design

Related pages

Rotterdam heeft een rijk cultureel leven. Gerenommeerde musea, kunstinstellingen en galeries presenteren spraakmakende oude & nieuwe kunst. Internationale festivals zoals het IFFR (International Film Festival Rotterdam) en de Art Rotterdam Week trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Het Rotterdamse straatbeeld toont bovendien een enorme openbare beeldencollectie en een bloeiende street art cultuur.

Heden

In het Museumpark, in het centrum van de stad liggen Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam, Het Nieuwe Instituut, het Huis Sonneveld en het Natuurhistorisch Museum. De Witte de Withstraat wordt gezien als de kunstas die het museumpark met het Maritiem Museum verbindt en waar veel culturele instellingen en galeries zijn te vinden.

Rotterdam is ook de thuis stad van veel ontwerpers, waaronder Richard Hutten, Susan Bijl en Sabine Marcelis. Kunstenaar Joep van Lieshout opende meer dan dertig jaar geleden zijn atelier in het oude havengebied M4H. Hij was daarmee een pionier in het gebied dat zich vandaag de dag in rap tempo transformeert tot een broedplaats voor innovatie waar steeds meer creatieve bureaus en ontwerpers zich vestigen. Zo opende hier in 2015 Studio Roosegaarde de deuren

Foto bovenaan: Vera Bos

Mijn favoriete venues (0)