Maritiem & Offshore

International Trade & Investment

Rotterdam is de maritieme hoofdstad van Europa. Het maritieme ecosysteem van Rotterdam omvat een van de meest competitieve en succesvolle maritieme en offshore clusters ter wereld. Met Europa’s grootste haven, de aanwezigheid van leidende maritieme dienstverleners, handelaars en verzekeraars is Rotterdam een logische vestigingsplaats voor bedrijven in de maritieme en offshore sector.

De haven- en maritieme sector in en rond Rotterdam heeft een jaarlijkse toegevoegde waarde van ca. € 20 miljard. Rond 175.000 ervaren professionals werken hier in de haven, logistiek, zakelijke dienstverlening, overheid, onderwijs en kennisinstellingen.  

Rotterdam beschikt over de beste haveninfrastructuur van de wereld en over supersnelle digitale verbindingen. En over een ongekende ruimte voor innovatie en ondernemerschap. In Rotterdam liggen oude en nieuwe economie in elkaars verlengde. Hier ontstaan cross-overs op natuurlijke wijze. 

Logistiek en bereikbaarheid

Rotterdam is letterlijk het maritieme hart van Europa, met haar strategische ligging en uitstekende logistiek en bereikbaarheid over weg, water, spoor en door de lucht. In Rotterdam komen industrie, overslag en handel samen en haven en industrie elkaar op slimme manieren.

Bekijk de video van MgAubel in Rotterdam

Innovatie en talent

Stad en haven van Rotterdam mogen zich terecht een ‘centre of excellence’ noemen, met haar eeuwenoude maritieme geschiedenis. Innoveren zit in het Rotterdamse bloed. De drang naar innovatie en het inslaan van nieuwe wegen vormen een uitstekende voedingsbodem voor de kracht van de maritieme en offshore sector.

Innovatie

Scheepsbouw en offshore

De Rotterdamse kracht zit hem o.a. in expertise en kunde die gedurende decennia en eeuwen is opgebouwd. Met dank aan gespecialiseerde bedrijven die de nieuwste ontwikkelingen niet zomaar volgen, maar maken. Zoals in de productie en dienstverlening rond scheepsbouw en offshore.

Maritieme en zakelijke diensten

Rotterdamse is de thuisbasis van één van de meest complete clusters van maritieme zakelijke dienstverlening, waaronder verzekeringen, financiën, consultancy, juridische ondersteuning, accountancy en recruitment. Én Engelstalige rechtspraak voor maritieme zaken via de Rotterdamse Maritieme Kamer.

Wat doen wij voor u?

Overweegt u een bedrijf op te zetten of uit te breiden in Rotterdam? In Rotterdam vindt u de juiste kennis, ervaring en expertise om er een succes van te maken. Rotterdam Partners International Trade & Investment ondersteunt en ontzorgt u. Benieuwd naar onze services? Bekijk het overzicht.

Kunnen wij u helpen?

Bent u op zoek naar informatie en advies over Rotterdam? Neem dan contact met ons op.

Jorn Douwstra Businessmanager Maritime & Offshore +31 10 790 01 40
foreigninvestment@rotterdampartners.nl
Mirjam van de Kamp Accountmanager Congressen +31 10 790 01 40
conventions@rotterdampartners.nl

Foto bovenaan: Worcflow

Mijn favoriete venues (0)