Logistiek

Gateway to Europe: uitstekende connectiviteit en bereikbaarheid

De Nederlandse infrastructuur en logistieke dienstverlening behoren tot de beste ter wereld en binnen Nederland zet Rotterdam de toon. Rotterdam heeft uitstekende verbindingen met heel Europa. Gelegen tussen de drie grootste economieën van Europa, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, is Nederland het hart van de Europese markt met een populatie van meer dan 500 miljoen mensen en een gecombineerde koopkracht van USD 600 miljard.

Europa’s grootste haven

Rotterdam is gelegen aan de Noordzee en de Rijn-Maas-Schelde delta en heeft de grootste haven van Europa (#9 wereldwijd), met klinkende cijfers als 467 ton overslag, 7,4 miljoen containers en 12,3 miljoen TEU in 2016. Dankzij de ongelimiteerde diepgang kunnen zelfs de grootste containerschepen 24 uur per dag de haven in en uit varen. De haven en omliggende gebieden vormen tezamen het grootste industriële cluster van Nederland en had in 2015 een toegevoegde waarde van circa 12,6 miljard euro.

Bereikbaarheid en connectiviteit

Als je het over uitstekende bereikbaarheid hebt, dan kunnen we terecht zeggen dat Rotterdam optimaal verbonden is, op alle manieren die er voor een bedrijf toe doen. Spoor, weg, water, lucht, pijplijnen en natuurlijk state-of-the-art internet connectivity. Als het gaat om aansluitingen op relevante netwerken, zowel fysiek als digitaal, dan biedt Rotterdam alles wat nodig is om te ondernemen en om te slagen.

Wat doen wij voor u?

Overweegt u een bedrijf op te zetten of uit te breiden in Rotterdam? In Rotterdam vindt u de juiste kennis, ervaring en expertise om er een succes van te maken. Rotterdam Partners International Trade & Investment ondersteunt en ontzorgt u. Benieuwd naar onze services? Bekijk het overzicht.

Kunnen wij u helpen?

Bent u op zoek naar informatie en advies over logistiek in relatie tot Rotterdam? Neem dan contact met ons op.

International Trade & Investment

René Hanssens Business manager Agro-food +31 10 790 01 40
foreigninvestment@rotterdampartners.nl

Conventions

Mirjam van de Kamp Accountmanager Congressen +31 10 790 01 40
convestions@rotterdampartners.nl

Foto bovenaan: Gerhard van Roon, Kunst en Vliegwerk RP

Mijn favoriete venues (0)