Agri & Food

Rotterdam: Europese en wereldhub in Agri & Food sector Related pages

Nederland is met circa 85 miljard euro ’s werelds grootste exporteur van Agri & Food producten na de VS. Rotterdam speelt hierbij een centrale rol. Mede vanwege de strategische ligging aan de Maas, de haven, de logistieke kennis en gespecialiseerde dienstverlening, heeft Rotterdam een internationale spilpositie in de Agri & Food sector.

Europese en wereldhub

De volledige Agri & Food keten is in de Rotterdam regio vertegenwoordigd. Dagelijks worden grote hoeveelheden verse, gekoelde en bevroren producten (rijst, fruit, groenten, oliën, granen, koren, zaden, sappen) via Rotterdam gedistribueerd naar bestemmingen in Europa en de rest van de wereld.  

De gemeente investeert structureel in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, infrastructuur en locaties die essentieel zijn voor de rol van Rotterdam als hub in de Europese en globale Agri & Food sector. 

Wat doen wij voor u?

Overweegt u een bedrijf op te zetten of uit te breiden in Rotterdam? In Rotterdam vindt u de juiste kennis, ervaring en expertise om er een succes van te maken. Rotterdam Partners International Trade & Investment ondersteunt en ontzorgt u. Benieuwd naar onze services? Bekijk het overzicht.

Lees alle nieuwsberichten

Foto bovenaan: Ossip van Duivenbode

Mijn favoriete venues (0)