Life Sciences & Health

Ondernemerschap, research en wetenschap leiden tot innovatie

Wereldwijd stijgen de kosten voor de gezondheidszorg naar ongekende hoogten, deels door vergrijzing. Om hoogwaardige en betaalbare zorg te kunnen blijven garanderen zijn innovatieve en praktische oplossingen nodig. Rotterdam heeft een zeer sterke positie in de Life Sciences & Health sector, met een actief innovatie ecosysteem, diverse toonaangevende wetenschappelijke en kennisinstellingen en meer dan 150 LS&H bedrijven in de regio.

De Life Sciences & Health community in Rotterdam levert een belangrijke bijdrage aan het stadsbrede innovatie ecosysteem en het stedelijke en regionale ondernemersklimaat. Het Rotterdamse Erasmus MC is een van de toonaangevende universitaire medische centra in Europa. Naast het Erasmus MC met haar Technology Transfer Office en Incubator programma’s omvat de Rotterdamse medische sector hoogwaardige ondernemers- en researchfaciliteiten als de Rotterdam Science Tower met de Life Science & Health Hubhet LabHotel en de Zorgboulevard. 

Medische Delta

Rotterdam maakt deel uit van de Medische Delta, een medisch-technologische samenwerking van Erasmus Universiteit Rotterdam,  Erasmus MC, Universiteit Leiden,  TU Delft en het Leids Universitair Medisch Centrum, aangevuld met overheden, science parks en zo'n 150 bedrijven. De Medische Delta is het grootste cluster aan life science bedrijven in Nederland en de spil voor talloze regionale en sectorale cross-overs, zoals op het gebied van bio-tech.

Innovatie

Het is juist de samenwerking tussen bedrijven, onderzoeks- en kennisinstellingen en overheid in Rotterdam, die de voedingsbodem is voor veel medische innovaties die hier ontstaan en hun weg vinden voor patiënten over de hele wereld. Uiteindelijk gaat het creëren van economische waarde hand in hand met de verbetering van zorg en kwaliteit van leven.

Wat doen wij voor u?

Overweegt u een bedrijf op te zetten of uit te breiden in Rotterdam? In Rotterdam vindt u de juiste kennis, ervaring en expertise om er een succes van te maken. Rotterdam Partners International Trade & Investment ondersteunt en ontzorgt u. Benieuwd naar onze services? Bekijk het overzicht.

Bent u benieuwd naar de aankomende medische congressen in Rotterdam? Bekijk de agenda.

Kunnen wij u helpen?

Bent u op zoek naar informatie en advies over Rotterdam? Neem dan contact met ons op.

International Trade & Investment

Sharon Mullen Account manager Life Sciences & Health +31 10 790 01 40
foreigninvestment@rotterdampartners.nl

Convention Bureau

Joyce Wittelaar Account manager Congressen (Associaties) +31 10 790 01 40
conventions@rotterdampartners.nl

Foto bovenaan: Chris Gorzeman

Mijn favoriete venues (0)